Přes letní prázdniny je kamenná prodejna v SOBOTU uzavřena, těšíme se na vás ve všední dny. Děkujeme za pochopení a přejeme krásné léto :-)

Kongy

Konyak neboli česky Zmijovec či áronova hůl. Najdete ji v Asii, v tropických deštných pralesech, ale i v Africe a jižní Americe. Všude s ní zacházejí jinak - někde je to jen okrasná květina, někde se jedí hlízy (jsou podobné bramborám), v Japonsku se suší a dělají se z ní jednak nudle, jednak právě konjakové houbičky sloužící k pěstění a péči o pokožku. Konjak a výrobky z něj jsou tak přírodní, že přírodnější už být nemohou, a také jsou 100% rozložitelné.

V případě Kongy se výroba odehrává v Jižní Koreji na ostrově Jeju v malé továrně, kde jsou dodržovány západní pracovní podmínky a celá výroba je přísně ruční, nikde žádné stroje.

Konjaková mouka je plná dobrých věcí, obsahuje:

  • proteiny,
  • uhlovodíky,
  • tuky,
  • sodík,
  • hořčík,
  • vitamíny: A, E, D, B1, B2, B3, B5, B6, B12, C,
  • mastné kyseliny,
  • kyselina listová.

Jak houbičky ve firmě Kongy vznikají?

Je to celkem věda:

  • V první řadě se smíchá se konjaková mouka s vodou (konjaková mouka vznikne tak, že se smíchá rozdrcený kořen rostlinky Konyak s moukou).
  • Souběžně s tím se vytvoří potřebné formičky.
  • Konjakové želé se nalije do sterilních formiček a čeká se než uzraje.
  • Potom se vše zahalí do páry. Tím houbičky dostanou tu pravou strukturu.
  • Následná vodní koupel jim dodá měkkost.
  • A pak jsou jedna po druhé zabaleny.
  • Naloženy na loď směrem Evropa...
Žádné produkty značky Kongy nebyly nalezeny...

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení