Jak balíme Vaše objednávky?

...aneb plasty všude, kam se podíváš

 

Často se setkáváme s názory, že v balíčku od nás je spousta zbytečného plastu. Rádi bychom Vás tedy nechali podívat se pod pokličku, jak to u nás v eshopu a v obchodě chodí 


Balíčky bohužel nutné "vycpat" je a to proto, že nám záleží na tom, aby se k Vám objednávka dostala v bezvadném stavu.

 
Kromě vlastní prodejny, kde prodáváme převážně věci pro naše nejmenší a bezobalovou drogerii, máme v obchodě také pobočku Zásilkovny. Zákazníci jsou zvyklí, že si u nás svoji objednávku z různých eshopů můžou vybalit, přendat si do vlastních tašek to, co z balíčku potřebují a krabice s výplněmi nám v obchodě nechat. Obalový materiál nám nosí i hodné paní prodavačky z obchodů v okolí, které je jinak nevyužijí a v neposlední řadě jsme zapsaní v bezodpadové mapě Reduca, odkud nám proudí také značná část obalů. 


Všechen obalový materiál, který najdete ve svém balíčku, je tedy tzv. ZBYTKOVÝ. Plasty rozhodně nekupujeme a nepodporujeme jejich používání, když je ale v obchodě máme, přijde nám líto je vyhazovat do příslušných kontejnerů, když můžou službu ještě udělat. 


A co s ním můžete udělat Vy? Zkuste se podívat zde (https://www.reduca.cz/blog/v-zaplave-kartonu/), zda v okolí máte někoho, kdo by krabičky dále využil, případně se můžete zeptat osobně někoho v okolí, kdo eshop provozuje. Pokud tuto možnost nemáte, zelené polystyrenové osmičky se dají využít ke tvoření s dětmi a využití antistresové bublinkové fólie zná určitě každý z nás ) a poslední možností jsou žluté a modré kontejnery... 

Jediný plast, který kupujeme, je tedy v lepících páskách, ve stužkách, kterými děláme obsah Vašeho balíčku krásnějším a v dárečkách. Všechny tři zmíněné věci ale již řešíme a spíše spotřebováváme nakoupené zásoby.

Pokud si výslovně plast v balíčku nepřejete a uvedete nám to do poznámky, určitě Vám vyhovíme.

41843187_2706673562806693_3996588199890649088_n